Dobrý bazár aj v roku 2014

Aj tento rok vás pozývame darovať smiech deťom chorým, či inak hendikepovaným, dlhodobo odlúčeným od rodiny a blízkych. Podarí sa nám to prostredníctvom našich Dr. Klaunov - bábkohercov, mímov, klaunov i kúzelníkov, ktorí prinášajú radosť predovšetkým do špeciálnych internátnych základných škôl, domovov sociálnych služieb a liečební.

22. november 2014

Už v roku 2013 bol Dobrý bazár vydarenou predvianočnou aktivitou Trenčianskej nadácie. Dobrí ľudia doň darovali pre nich nepotrebné no inak nadovšetko užitočné predmety, ktoré potom iní dobrí ľudia za symbolickú cenu 1 € alebo viac kupovali. Výťažok 1 375 EUR sme vložili do nadačného fondu Dr. Klaun, čo v reči klaunov predstavuje návštevu trinástich zariadení z rôznych kútov Slovenska v priebehu zhruba štyroch mesiacov.

Do vianočného bazáru sa môžete zapojiť aj tento rok. A to hneď dvakrát. Od 15. do 19. decembra vás radi privítame v priestoroch Trenčianskej nadácie na Mládežníckej ulici 2 (Sokolovňa v areáli futbalového štadiónu na Sihoti), kde môžete priniesť predmety, ktoré chcete darovať. Preberieme ich od vás v čase od 8,00 do 16,00, alebo po telefonickom dohovore počkáme aj dlhšie. Čo možno darovať? Knihy, CD, DVD, športové potreby, hračky, bižutériu, umelecké diela, drobnú elektroniku (napr. MP3), z kapacitných dôvodov však určite nie oblečenie.

Po druhýkrát sa môžeme stretnúť na Mierovom námestí v Trenčíne v sobotu 20. decembra od 10,00 do 18,00, kedy sa uskutoční samotný predaj darovaných predmetov. Náš bazár sa bude diať uprostred pohodovej atmosféry trenčianskych vianočných trhov, príďte preto určite, ceny budú symbolické, výťažok v podobe detskej radosti však nepomerne vyšší. Pri predaji sa vystriedajú viacerí dobrovoľníci - Mladí filantropi, členovia správnej rady nadácie, zamestnanci spoločnosti Slovenské elektrárne, a.s. a dvaja milí hostia. Nenechajte si ujsť nevšednú príležitosť na rozhovor s Martou Sládečkovou a Evou Mázikovou.

Ak sa nám predsa len nepodarí predať všetky zozbierané predmety, darujeme ich podľa záujmu ďalej do domovov dôchodcov, zariadení opatrovateľských služieb či detských domovov.

bazar 14 2

22. november 2014