Desať rokov, desať darcov, desiateho októbra

Vo štvrtok 10. októbra sa už po desiatykrát stretli členovia Klubu darcov na svojom pravidelnom hodnotiacom stretnutí. Desiaty ročník bol výnimočný a tak priniesol viaceré zmeny. V krátkom programe sa predstavili vokálna skupina VOX, tanečná skupina Goonies, Trenčianske hradné divadlo a tanečná skupina Džamál. Nie je nezaujímavé, že všetky štyri súbory boli už v minulosti úspešnými grantistami podporenými Klubom darcov.

12. október 2013

V tomto ročníku sme vynechali tradičné „zúčtovania“ minuloročných úspešných žiadateľov, takže ich výsledky stručne prezentovala moderátorka večera Eva Mišovičová. O to viac priestoru mali potom jedenásti tohtoroční žiadatelia. Prezentácie boli veľmi pekne pripravené a profesionálne predstavené a podľa slov členov Klubu darcov bolo veľmi ťažké prideliť správne body tým správnym projektom. Škoda, že zdroje Klubu darcov sú obmedzené.

Najväčší počet hlasov získal projekt Benefičný beh PRO AUTIS a hneď za ním sa umiestnili dva známe trenčianske divadelné súbory Trenčianske hradné divadlo s hrou Antona Pavloviča Čechova Svadba a Divadlo Normálka s divadelným predstavením Čínska stena. Do desiateho ročníka Klubu darcov darovali jeho členovia spolu 1700 € a po dohode rozdelili túto sumu v pomere 700 € : 500 € : 500 €.

Nielen že sa jubilejný desiaty ročník tohto jedinečného darcovského programu uskutočnil 10. októbra, ale tiež desať skutočne desaťročných členov bolo ocenených cenou Filantrop. Veríme, že táto cena bude inšpiráciou pre nových záujemcov o darovanie a podporovanie úžasných vecí, ktoré sa dejú denne okolo nás.

Ďakujeme za poskytnutý príjemný priestor Panorama clubu Trenčín, veríme, že sme sa tu nestretli poslednýkrát. Ďakujeme členom Klubu darcov i našim dobrovoľníkom. Obaja sú v tomto prípade nenahraditeľní.

12. október 2013