Pomáhať druhým má zmysel

Trenčianska nadácia pripravuje ďalší ročník projektu Otvor srdce, daruj knihu venovaného deťom zo sociálne slabších rodín. Projekt má každý rok dva rozmery - podporiť individuálne darcovstvo a samozrejme podporiť neformálne vzdelávanie detí. Bez akéhokoľvek nášho zásahu sa do projektu vkradol tretí rozmer. Darcovia prejavili záujem o ďalšie osudy obdarovaných detí.

19. september 2013

Slovami novinára, jedného z darcov:

„Počas jedného ročníka vianočného podujatia Otvor srdce, daruj knihu sme si s kolegami novinármi povedali, že aj my by sme mohli prispieť nielen propagáciou akcie v médiách, ale aj obdarovaním niekoho z detí. Oslovil nás osud jedného chlapca zo sociálne slabej rodiny. Povedal nám, že kniha, ktorú vtedy dostal, bola pre neho vôbec prvá v živote. Preto sme pre neho vyzbierali medzi sebou čo - to na čítanie, čo ho snáď mohlo potešiť. Neskôr sme sa rozhodli venovať mu aj iné hmotné veci, aby to nebolo viazané iba na knihy. Navyše sa budeme snažiť v tom pokračovať. Možno by nebol zlý nápad, aby každý z nás mal pod takýmto "patronátom" jedno dieťa, uvidíme ... Snáď by sme tak robili niečo, čo dáva zmysel ...“

Kto pozná prácu Trenčianskej nadácie, vie, že neposkytujeme veľké dary. Snažíme sa však o všestrannú pomoc a sme vďační každému priaznivcovi, darcovi či partnerovi, ktorí pochopí tento zmysel. S týmto zámerom sme spustili našu srdečnú kampaň a poteší nás, ak sa do nej zapojíte aj vy. Prvýkrát sme ju predstavili na letnej akcii „Človiečik na Korze“ a opäť sa s ňou budete môcť stretnúť na pripravovanej novembrovej benefičnej akcii Míľniky s Martou Sládečkovou.

19. september 2013