Ľudia, People, Menschen

Cieľom fotografickej súťaže je vytvoriť kolekciu fotografií, na ktorých mladí ľudia zachytia každodenný život v jeho rozmanitosti, zaujímavé momenty, postrehy, nezvyčajné situácie a predstavia svoj pohľad na odlišnosti bežne uznávaného spoločenského štandardu.

19. jún 2013

Fotografická súťaž je jednou z nosných aktivít nového projektu Trenčianskej nadácie zameraného na mladých ľudí. Námety z nej využijeme ako hlavné témy v diskusných fórach na všetkých zúčastnených školách. Diskutovať môžeme o všetkom, čo mladých ľudí zaujíma, zameriame sa však hlavne na rôznorodosť a odlišnosti, ktoré vypozorujú samotní študenti vo svojom blízkom okolí.

V rámci projektu vznikla nová skupina dobrovoľníkov – Mladých filantropov, ktorá spolupracuje s nadáciou pri realizácii fotografickej súťaže, diskusných fór a spracovaní výstupov z projektu, napríklad tlačeného propagačného materiálu. Členovia skupiny sú zástupcovia stredných škôl z Trenčína, Bánoviec nad Bebravou, Dubnice nad Váhom, Prievidze a Nového Mesta nad Váhom a jednou z ich úloh je networking projektu, čiže sprostredkovanie informácií medzi nadáciou a ich spolužiakmi.

Projekt „Hľadanie spoločného v rôznorodej spoločnosti“ je podporený z prostriedkov Nadácie Intenda a CEE Trust v rámci V4 Community Foundation Maturity Program. Jeho ukončenie plánujeme v októbri 2013, pričom putovná výstava z fotografickej súťaže bude k dispozícii školám i iným inštitúciám aj po jeho ukončení.

19. jún 2013