Obecný dvor s detským ihriskom a prvkami mestského mobiliáru, 2017

Žiadateľ: Obec Stará Lehota

Schválená suma: 3 000 EUR

Donedávna nemali rodiny s deťmi v obci Stará Lehota žiadny verejný priestor, kde by sa mohli socializovať. Vybudovaním certifikovaného detského ihriska na strategickom mieste v obci hneď vedľa kultúrneho domu v hodnote 3 000 € sa komunitný život najmenších, ale aj dospelých značne skvalitní. Voľnočasové aktivity a akcie obce budú atraktívnejšie nielen pre rodiny  s deťmi.

V obci sa nič podobné pre deti doteraz nenachádzalo, mali iba futbalové ihrisko na okraji obce. Rodičia, starí rodičia, starosta aj poslanci, mnohí dobrovoľníci z obce pomohli pri príprave terénu, zavážaní plochy dopadovým štrkom a jej zarovnávaní. V júli vykonala firma samotnú montáž certifikovaného ihriska. 8. júla bolo ihrisko otvorené. Za príjemného počasia sa zišlo viacero domácich i obyvateľov zo susedných obcí. Od otvorenia ihriska sa každý deň na tomto mieste schádzajú deti, babičky, rodičia.

Do budúcna obec plánuje toto miesto obohatiť o ďalšie prvky mobiliáru tak, aby v centre obce vznikol priestor na stretávanie obyvateľov za rôznymi účelmi; v zime to môže byť korčuľovanie, počas teplých dní rôzne tematické akcie ako je stavanie mája alebo otvorenie prázdnin.