Fond Vzájomnej pomoci

Agentúra regionálnej pomoci založila v roku 2013 svoj darcovský Fond Vzájomnej pomoci. Cieľom fondu je zhromažďovať finančné prostriedky spoločnosti ARP s.r.o. a ďalších právnických a fyzických osôb, ktoré rešpektujú poslanie fondu, za účelom ich ďalšieho rozdeľovania fyzickým osobám dlhodobo alebo náhle sa nachádzajúcich v zlej životnej situácii a mimovládnym organizáciám, ktorých projekty preukázateľne prispejú k zlepšeniu kvality života týchto ľudí.

03. september 2013

Finančné prostriedky fondu sú v súčasnosti určené výhradne pre okresy trenčianskeho kraja.

Vkladateľom prostriedkov do fondu je spoločnosť ARP s.r.o., pričom zdrojom sú platby inzerentov dvojtýždenníka Zľavy v mojom meste. Prispievateľmi môžu byť tiež ďalšie firmy či individuálni darcovia, ktorí rešpektujú poslanie fondu.

O rozdeľovaní prostriedkov fondu rozhoduje trojčlenná grantová komisia zložená zo zástupcov spoločnosti ARP s.r.o. a Trenčianskej nadácie, pričom na poskytnutie grantu nie je žiadny právny nárok a proti rozhodnutiu grantovej komisie nie je možné sa odvolať.

O finančnú podporu z nadačného fondu je možné žiadať priebežne počas celého roku. Podmienky získania grantu a potrebné formuláre žiadosti pre fyzickú a právnickú osobu budú dostupné v časti grantový program / aktuálna výzva.

O príspevok z fondu môžu požiadať fyzické osoby dlhodobo alebo náhle sa nachádzajúce v zlej životnej situácii a mimovládne organizácie, ktorých projekty preukázateľne prispejú k zlepšeniu kvality života týchto ľudí. Príbehy zachytené v projektoch budú zverejnené v inzertných novinách Zľavy v mojom meste za účelom informovania inzerentov a verejnosti.

03. september 2013